TMD – smerter og stivhet i kjeven

Smerter og stivhet i kjeven?

 

Temporomandibulær dysfunksjon (TMD)

Temporomandibulær dysfunksjon (TMD) er en samlebetegnelse for tilstander som karakteriseres av tegn og symptomer i og fra kjeveledd, kjeveleddsmuskulatur og de omkringliggende strukturer (Helsedirektoratet, 2016).

Vanlige TMD-symptomer

De mest vanlige symptomene ved TMD er stivhet og ømhet/ smerter i kjeveledd og kjeveleddsmuskulatur, reduksjon i gapeevne, sidebevegelser av underkjeven når man gaper opp/ biter sammen, knepping og klikking i kjeven / kjeveleddet, låsning i kjeven / kjeveleddet, hodepine, øresmerter, øresus, svimmelhet og nakke- og skulderstivhet. Kiropraktorene ved Grini Kiropraktikk og Helse undersøker deg med et helhetlig fokus for at vi best mulig skal kunne hjelpe deg med dine kjeveplager.

Behandling hos oss

Vi behandler den muskulære/ mekaniske årsaken til dine kjeveplager med myofacielle (muskel) teknikker samt lette justeringsteknikker etter behov. I tillegg gir vi deg råd og veiledning ift hvordan du best kan hjelpe deg selv med å bli bedre, som feks øvelser, avspenningstekninkker osv. Både behandling, råd og veiledning blir lagt opp etter dine behov på bakgrunn av hva vi finner ved anamnesen og undersøkelsen hos oss og ev. den som henviser deg til oss. Dersom vi i ditt tilfelle har behov for en tverrfaglig tilnærming, har vi godt samarbeid med leger og tannleger i området. Vi tar selvfølgelig kontakt med din lege/ tannlege også om vedkommende ikke jobber i umiddelbar nærhet.

TMD-fagpersonell

Hos oss finner du fagpersonell med spesiell interesse og kompetanse på undersøkelse og behandling av kjeveledd og kjeveleddsproblematikk. Vi samarbeider i dag med noen tannleger, oralkirurger og nevrokirurger om kjeveleddsrelaterte ansiktssmerter og Temporomandibulær dysfunkjson (TMD).

Ta kontakt med oss om du har spørsmål, vi hjelper deg videre.

Velkommen!

 

Hege Herstad, kiropraktor