Svensk klassisk massasje

Dette er standaren innen massasje som tilbys ved de fleste klinikker, treningssentre, spa og wellnessentere. Svensk massasje er nesten synonymt med massasjeterapi.

Svensk massasjeteknikk er basert på en vestlig oppfatning om anatomi og psykologi sammenlignet med en mer energisentrert filosofi du finner i asiatiske massasjetyper. Massasjeterapeuten benytter olje eller massasjekrem og starter gjerne med genrelle strøk før de går mer konkret inn for å adressere problemområdene.

Svensk klassisk massasje er bygget rundt fem basisteknikker. Effleurage – lange strøk, petrissage – knaing, friksjoner, kanting og saksning.

Svensk klassisk massasje virker muskelavspennende på all muskulatur, benyttes for å redusere stress, motvirke smerter og kan være spesielt virkningsfullt ved rekonvalesens etter en skade.

 

Dypvevs-/ terapeutisk massasje

Dypvevs-/ terapeutisk massasje er en dyp massasje som retter seg direkte mot problemområdene. Massasjen løser opp “muskelknuter” og spesifikke problemer i dyptliggende muskulatur og omliggende bindevev. Ved å benytte direkte rolige strøk, friksjon og trykk adresserer terapeuten kronisk stram og vond muskulatur.

Selv om en dyp massasje kan oppleves som mer ubehagelig og intens enn en klassisk svensk massasje behøver det ikke være vondt for å gi en effekt. Om det oppleves som for ubehagelig er det viktig å kommunisere dette til terapeuten.

Denne type massasje er spesielt effektfullt for mennesker med kroniske smerter, nedsatt mobilitet eller bevegelse. Denne behandlingsformen benyttes gjerne ved belastningsskader som tennisalbue, karpal tunell syndrom, mot symptomer ved artrose, spenningshodepine og andre muskelrelaterte plager.

 

Idrettsmassasje

Designet for å motvirke og behandle skader, forbedre fleksibilitet og bidra til økt prestasjonsevne kan idrettsmassaje benyttes av utøvere uavhengig av nivå. Massasjen benyttes som forberedende eller i en restutisjonsfase i forbindelse med trening eller konkurranse.

Uavhengig av nivå kan kan idrettsmassasje bidra til å motvirke muskelsmerter eller begrensninger i bevegelse.

Ideen bak idrettsmassasje er å manipulerer kroppens bløtvev med fokus på enkelte muskelgrupper ut fra hvilken idrett utøveren driver. Massasjen kan bidra med økt blodsirkulasjon, bedret bevegelsesutslag (ROM) og økt fleksibilitet.Ved idrettsmassasje er ofte strøkene raskere enn ved en typisk svensk massasje. Terapeuten benytter gjerne kompresjon, friksjon, triggerpunktbehandling, tøyninger og bevegelser i tillegg til selve massasjen.

 

Spedbarnsmassasje

Babymassasje er en god og nyttig måte p være sammen med barnet ditt på. Regelmessig massasje gir foreldre mulighet til å bli fortrolig med babyens kroppsspråk og uttrykksmåte, og kommunikasjonen kan forsterkes. Gjennom massasjen har fedre en unik mulighet til å nyte godt av den nære kontakten. Babymassasje kan hjelpe barnet til å slappe av og frigjøre spenninger. Den kan styrke tilknytningen mellom barnet og den voksne og kan fremme et godt søvnmønster. Massasjen stimulerer hud, berøringssans og motorikk hos barnet, og kan styrke og stabilisere barnets sirkulasjon og fordøyelse.

 

Welnessmassasje

Vi har alle behov for å stresse ned, slappe av, kople ut innimellom.Gjennom en rolig berøringsbasert sirkulasjonsmassasje vil du ofte føle en lettelse fra daglig stress og jag. Welness eller velværemassasje har som hovedhensikt en avspennende effekt. Massasjen benytter rolige strøk og skal kun gi velbehag. Ved denne type massasje kan terapeuten bruke eteriske oljer som har en ytterligere effekt ut over selve massasjen. En velværemassasje vil oftest være på en time eller mer og foregår gjerne i et lokale med dempet belysning og rolig bakgrunnsmusikk. Berøringsmassasje frigjør oxytocin, fremmer sirkulasjon og har gjerne en dempende effekt på kortisolnivåene (stresshormon).

 

Vår massasjeterapeut Knut Kristensen Moe er utdannet innen klassisk svensk massasjeteknikk ved Institutt For Helhetsmedisin, i tillegg henter han inspirasjon i sin arbeidsform fra asiatiske massasjeformer som Thai, Shiatsu og Ayruvedisk massasje.

Han er som eneste mannen i Norge som er sertifisert IAIM instruktør innen spedbarnsmassasje.

Knut tilbyr et bredt spekter av massasjeformer som han tilpasser nettopp deg.

Close Menu